Kérdésed van? Hívj minket! +36-70/313-4388

Kövess minket!       

Blog

2023-ban mangós lett a Balaton Fagyija

2023-ban mangós lett a Balaton Fagyija

Idén 10. alkalommal rendezték meg a Balaton fagyija versenyt. A helyszínt a gyenesdiási Bringatanya, a Somogyi Fagylalt Műhely biztosította.

 

 

A versenyen 12 cukrászda 20 jéghideg finomsága indult, többek közt Balatonalmádiból, Balatonfüredről, Keszthelyről, Balatonboglárról és Balatonszemesről. A legjobb fagyi díját végül a Balatonalmádi Amaretto Fagyizó tövises mangó sorbet-ja nyerte. 

Fotó: likebalaton.hu

A fagyit Varga Tamás  készítette, gratulálunk neki!

A Balaton Fagyija verseny keretében megrendezett pénteki esemény során különdíjban részesültek néhány kiemelkedő fagyizók a Balaton környékéről. A balatonmáriai Vitorlás Fagyizó sajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagylaltja, a balatonfüredi Bagaméri Fagyizó édes csalogány fagylaltja, valamint a balatonakarattyai Sissi fagyizó túrógombócos finomsága lettek elismertek a versenyen.

Az esemény évről évre növeli népszerűségét, a tapasztalat az, hogy a díjazott cukrászdák forgalma jelentősen megnövekszik a versenyt követően. Ezeknek a fagyizóknak a többsége bicikli útvonal mellett található, így egy kerékpáros túrával összekötve is kitűnő lehetőség egy kóstolóra.

A versenyt követően a nyertes fagyi receptjét megosztják, így lehetőség van más fagyizók számára is, hogy a nagyközönséggel megismertessék és megszerettessék azt.